JVN (Sier)-BestratingenGerrit v.d. Veenstraat 225
5348 RZ Oss

Tel: 06 - 54 90 24 24

info@jvnbestrating.nl

Portfolio projecten bestratingen

Tips Tricks & Trends

Tips voor uw tuinaanleg

  • Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat u met uw tuin wilt gaan doen. Het type tuin bepaald grotendeels de inrichting, de beplanting en het eventuele houtwerk.
  • Daarnaast is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Dit begint al bij de aanschaf van het juiste zand. De juiste ondergrond kan er voor zorgen dat uw straatwerk en uw beplanting langer mee gaan en mooi blijven. Kies als ondergrond voor uw straatwerk straatzand maar gebruik dit niet als basis voor bijvoorbeeld een plantenbak.
  • Haal eventuele oude en vervuilde grond uit de tuin en laat een nieuwe grond en zandlaag aanbrengen. Zeker bij nieuwbouwwijken is de grondlaag niet fijn en is het bewerken hiervan lastig. U voorkomt zo dat uw tuin na een half jaar wegzakt.
  • Kies het juiste straatwerk. Of u nu klinkers of tegels kiest, maak een juiste keuze en hou rekening met het onderhoud, de uitstraling van uw tuin en bijvoorbeeld een oprit.
  • Kies goed hout (FSC keurmerk) wanneer u bijvoorbeeld een vlonder of hekwerk plaatst. * Tril uw gelegde straatwerk goed aan om verzakkingen of plasvorming te voorkomen.
  • Veeg uw straatwerk goed in met brekerzand zodat uw straatwerk water doorlaat maar bijvoorbeeld onkruid tegengaat. (Voor betonstraatstenen en betontegels gebruik je straatzand omdat daar geen brekerzand in de voegen past.)  

Tuinontwerp

Samen met een tuinarchitecte, waar ik sinds kort de samenwerking mee ben aangegaan, kan ik voor u een totaalpakket verzorgen als het gaat om uw tuin. Zowel de bestrating, het plaatsen van de schutting als de begroeiing worden dan op elkaar afgestemd.

Een eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Deze zal bij voorkeur plaatsvinden op uw locatie zodat wij de bestaande situatie in ons op kunnen nemen. We inventariseren uw tuinwensen en ideeën, en bekijken de mogelijkheden die uw perceel bied. Wij letten in het bijzonder op bouwkundige elementen, hoogteverschillen in de tuin, stand van zon/schaduw, afmetingen- en indeling van de gevel van het huis, planten of bomen die behouden moeten worden, kortom wij denken met u mee zodat uw wensen passen binnen de mogelijkheden van uw tuin.

De tuinarchitecte zal daarna een schets- of concept tuinontwerp voor u maken waarbij zij uw specifieke wensen en ideeën zal verwerken samen met mijn advies als het gaat om de bestrating. Dit ontwerp wordt met u besproken en nader toegelicht.

Als u met de offerte akkoord gaat, overleggen we met u de startdatum en eventueel de datum dat u het project afgerond wilt zien. 

Werkwijze

Elk project begint met een stukje advies door de vakman.

Maakt u gebruik van het contactformulier op de website dan zal ik zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met mij opnemen. Laat u dan vooral een boodschap achter op mijn voicemail indien ik niet in de gelegenheid ben om zelf op te nemen.

Ik kom naar aanleiding van ons telefoongesprek graag bij u langs voor het maken van een offerte voor uw bestratingswerkzaamheden, het geven van advies en het meedenken in het uitwerken van uw wensen en ideeën. Ik kan u, mede dankzij mijn jarenlange ervaring als stratenmaker, adviseren over de juiste plan van aanpak.

Het kan zijn dat het project een dergelijke omvang heeft of uw wensen zo zijn dat er een tekening gemaakt dient te worden. Dit behoort uiteraard ook door de mogelijkheden.

Als u met de offerte akkoord gaat, overleggen we met u de startdatum en eventueel de datum dat u het project afgerond wilt zien. Uiteraard kan het project ook gewoon op basis van verrekening worden uitgevoerd aan de hand van vooraf vastgestelde prijzen. Wanneer we met het project beginnen proberen we het zo spoedig mogelijk af te ronden, mits het weer het toe laat, door bijvoorbeeld regen of vorst.

Advies | Offerte aanvraag

belstratenmaker

mailstratenmaker

projecten

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Previous ◁ | ▷ Next

 

Tips Tricks & Trends

 

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat u met uw tuin wilt gaan doen. Het type tuin bepaald grotendeels de inrichting, de beplanting en het eventuele houtwerk.

 

Kies goed hout (FSC keurmerk) wanneer u bijvoorbeeld een vlonder of hekwerk plaatst.

 

Lees meer ...

 

Copyright © 2014. Alle Rechten Voorbehouden.

Kwaaijongens en DigiDees, uw partners op internet.